Komposition

Titel

Den enkle titel på novellen “Naboer” giver rum til fortolkning, så læseren kan udforske dens betydning gennem hele novellen. Titlen skaber en forventning hos læseren om, at novellen handler om forholdet mellem naboer, som bliver præsenteret som Millers og Stones. Hovedpersonerne, Bill og Arlene Stone, bedømmer deres egen livskvalitet ved at sammenligne den med andres, og de vurderer, at deres liv er værre end deres naboers. 

Læseren indser betydningen af titlen, da det bliver tydeligt, at Millers føler, de kan flygte fra deres rutineprægede liv ved at gå ind i deres naboers lejlighed. Gennem deres voyeurisme forvandler de deres naboers lejlighed og liv til en slags ferie. Derudover får de et intimt indblik i det liv, de misunder, ved at gå ind i deres lejlighed gentagne gange: “...og så gik han langsomt gennem alle værelserne og betragtede omhyggeligt alt, hvad han fik øje på, én ting ad gangen”. 

Historien viser, hvordan særligt Bill er meget nysgerrig omkring hvert et skab i lejligheden, og hvordan han prøver at fordybe sig fuldstændig i naboernes liv. Han interesserer sig for deres uvaner, stjæler nogle cigaretter og drikker deres whisky: “Han tog sit eget tøj af og tog shortsene og skjorten på. Han så sig i spejlet igen. Han gik ind i dagligs...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind