Podcast

Her kan du høre en podcast om Lone Hørslevs digt ”Når jeg ligger på jorden”. Podcasten hjælper dig med at analysere, fortolke og perspektivere digtet.

Vi går i dybden med digtet, så du kan få en god start på dit arbejde med det. Du kan høre mere om dette:

00:00 Introduktion til digtets genre og form

00:40 Analyse af verslinje 1-10

05:30 Analyse af verslinje 11-24

10:30 Analyse af verslinje 25-31

15:20 Analyse af verslinje 32-33

17:10 Fortolkning og perspektivering

Du kan høre Line Kristensen, cand.mag. i Dansk og Engelsk, og Birgitte Amalie Thorn, cand.mag. i Dansk og Engelsk. Begge er redaktører i Dansk på Studienet. Værten er Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Der er en lille fin ting i forhold til komposition, som vi kan lægge mærke til her. Ordet ”solopgange” står på sin egen linje. Vi hører, hvordan Jorden hiver solopgangene op over horisonten. Rent grafisk, hvad vi faktisk kan se på siden, der står solopgange også over horisonten. Så det er en lille fin detalje, hvor digtets form understøtter indholdet.

Ja, man kan godt tænke, at det er nogle lidt tilfældige linjebrud, hun har rundt omkring, men der kan godt være en mening med galskaben? Ja, nogle steder er der en mening med at understøtte det indhold, der er. 

Ellers kan vi også sige, at den lidt tilfældige, knækkede form kan understøtte, at man har svært ved at forstå denne her klimakrise. Det gør måske også at sproget bliver lidt opbrudt. Nu vender jeg lige tilbage til den linje, der hedder ”vi har allerede chillet for længe”, der er der også en tankestrenge, der afslutter sætningen lidt pludseligt. Det er, som om sproget har svært ved at rumme menneskets oplevelse af at være menneske i dag, når man har en bevidsthed om, at det hele snart kunne være slut. 

Så sproget er lidt mærkeligt, og formen lidt brudt, men det kan godt have en betydning i forhold til fortolkningen ad digtet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind