Når jeg ligger på jorden

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere, fortolke og perspektivere Lone Hørslevs digt ”Når jeg ligger på jorden”. Digtet er udgivet i digtsamlingen Dagene er data fra 2018. 

Podcasten giver dig en grundig indføring i, hvordan du kan gribe dit arbejde med digtet an. Du kan både bruge podcasten, hvis du skal skrive om digtet eller forberede dig til en time. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Der er en lille fin ting i forhold til komposition, som vi kan lægge mærke til her. Ordet ”solopgange” står på sin egen linje. Vi hører, hvordan Jorden hiver solopgangene op over horisonten. Rent grafisk, hvad vi faktisk kan se på siden, der står solopgange også over horisonten. Så det er en lille fin detalje, hvor digtets form understøtter indholdet.

Ja, man kan godt tænke, at det er nogle lidt tilfældige linjebrud, hun har rundt omkring, men der kan godt være en mening med galskaben? Ja, nogle steder er der en mening med at understøtte det indhold, der er. 

Ellers kan vi også sige, at den lidt tilfældige, knækkede form kan understøtte, at man har svært ved at forstå denne her klimakrise. Det gør måske også at sproget bliver lidt opbrudt. Nu vender jeg lige tilbage til den linje, der hedder ”vi har allerede chillet for længe”, der er der også en tankestrenge, der afslutter sætningen lidt pludseligt. Det er, som om sproget har svært ved at rumme menneskets oplevelse af at være menneske i dag, når man har en bevidsthed om, at det hele snart kunne være slut. 

Så sproget er lidt mærkeligt, og formen lidt brudt, men det kan godt have en betydning i forhold til fortolkningen ad digtet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Når jeg ligger på jorden

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.