[0]

Myter

Her giver vi dig et overblik over myter, som er et grundlæggende religionsfagligt begreb. Myter er religiøse fænomener, som findes i alle religioner, og som ofte har afgørende indflydelse på religionens lære og ritualer. Vi dækker det relevante fagstof om myter til Religion C og Religion B.

Uddrag

Her ser du et uddrag af vores kompendium:

Myter hænger sammen med ritualer og dogmer

En religions myter er oftest grundlaget for en religions ritualer og religiøse praksis. I mange tilfælde er myterne også basis for en religions dogmer, dvs. tro og lære.

Myters sammenhæng med ritualer

En religions ritualer hænger næsten altid sammen med en eller flere af religionens myter. Her er nogle af de roller, som myterne kan spille i forbindelse med ritualer:

  • Ritualet kan være en slags gentagelse eller genoplivelse af myten (fx er islams pilgrimsfærd (hajj) en gentagelse af profetens Muhammeds sidste pilmgrimsfærd)
  • Ritualets formål er at forny mytens kraft og gøre den aktuel i nutiden (fx den kristne nadver, som gentages for at forny syndernes forladelse)
  • Ritualets formål kan også være at fejre en særlig mytisk begivenhed eller ære en mytisk person (fx pesach i jødedommen, som fejrer israelitternes befrielse fra slaveri i Egypten)
  • Mytens rolle kan være at legitimisere en bestemt religiøs praksis eller et ritual (fx indgåelse af ægteskab)

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Myter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.