Muskler

Biologi A.

Muskelsystemet gør det muligt for os at bevæge vores kroppe og holde os oprejst. Samtidig er det muskler, der f.eks. transporterer stoffer gennem vores indre organer, og som holder vores blodkredsløb i gang. Her i kompendiet kan du læse om, hvilke muskeltyper der findes, og hvordan muskler er opbygget. Vi gennemgår også, hvordan muskler trækker sig sammen for at skabe bevægelse.

  1. Muskeltyper
  2. Skeletmusklers opbygning
  3. Muskelkontraktion
  4. Noter

Her kan du læse et uddrag af teksten om, hvordan neuroner signalerer til muskler, at de skal trække sig sammen:

Skeletmusklers sammentrækning reguleres af neuroner (dvs. nerveceller). Neuroner, der er forbundet til skeletmuskler, kaldes for motoriske neuroner. Motoriske neuroner er forgrenede, hvilket betyder, at én neuron regulerer et større antal muskelfibre. Neuronet og alle de muskelfibre, neuronet er forbundet til, kaldes tilsammen for en motorisk enhed.

For enden af neuronets forgreninger findes endeknopper, som grænser op til hver enkelt muskelfiber. Området, hvor endeknoppen fra et motorisk neuron støder op til en muskelfiber, kaldes for en neuromuskulær synapse.

Neuromuskulære synapser minder meget om synapser mellem neuroner i deres opbygning og funktion. Neuronets overdragelse af en impuls...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Muskler

[1]
Bedømmelser
  • 16-03-2021
    Givet af SK-elev på 1. år