Konkretisme

Konkretismen betragter sproget som et konkret materiale 

Konkretismen er en modernistisk strømning, der fokuserer på sproget som konkret materiale. Dvs. sprog som det materiale, man bygger en tekst af, ligesom man bygger et hus af mursten. Den fokuserer ikke på temaer og problemstillinger i den ydre virkelighed, men derimod på selve sproget, og hvordan sproget skaber betydninger. 

I konkretismen ønsker forfatteren derfor at gøre læseren opmærksom på sproget. Det er meningen, at vi skal lægge mærke til, hvordan ordene er placeret på siden, på linjen og i sætningen. På den måde kan vi nemlig se, hvilken betydning ordet har - både for sig selv og i sammenspil med andre ord. 

De fleste forfattere i konkretismen skriver digte, fordi denne genre lægger særligt vægt på det enkelte ord og den enkelte linjes betydning.

Sproget i sig selv er i fokus

En væsentlig pointe i konkretismen er, at vi altid forstår verden gennem sproget. Derfor fokuserer konkretismen på sproget i sig selv og viser læseren, at enhver forståelse altid er sproglig. Af den grund er det typiske tema i konkretismen også sproget og ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind