Forfattere

På de næste sider får du en gennemgang af nogle af de vigtigste forfattere i den danske modernisme. Du finder også en side med overblik over nogle af de vigtigste udenlandske forfattere i perioden. 

Uddrag

Herunder finder du et uddrag fra vores side om forfatteren Johannes V. Jensen:

Johannes V. Jensen

Johannes Vilhelm Jensen (1873-1950) er en forfatter og digter, som er svær at sætte i bås. Han skriver både realistisk og modernistisk litteratur og afprøver mange forskellige litterære genrer som digte, romaner og noveller (herunder myter). 

Jensen har en vigtig plads i dansk litteraturhistorie. Han anses ofte for at være den første danske modernist, samtidig med at han skriver succesrige realistiske romaner og noveller. Han er især kendt for sine folkelige himmerlandshistorier, der skildrer det område, han er født og opvokset i. Internationalt er hans forfatterskab også anerkendt. Han fik Nobelprisen i litteratur i 1944.

Jensen kaldes for modernist, fordi de tidlige værker i hans forfatterskab udtrykker den moderne følelse af splittelse og konflikt, set fra et subjektivt perspektiv. Et digt som “Interferens” fra Digte 1906 udtrykker de stærke modsatrettede kræfter, det moderne individ går rundt med indeni. Digtet “På Memphis station” har samme tema: Det skildrer også den splittelse, det moderne individ føler, når det står overfor store eksistentielle valg.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind