Resume og ordforklaringer

Resume

Overordnet set er Benny Andersens digt "Mit liv som indvandrer" en beskrivelse af et lyrisk jegs livsforløb, fra jeget ligger som et foster i sin mors livmoder, til han nærmer sig alderdommen og døden. Samtidig kan digtet også læses som en mere generel beretning om, hvordan det er for en indvandrer at komme til et nyt land.

I den første strofe fortæller jeget, at han blev født i Norden en kold novembermorgen. Han beskriver sig selv som en ”lille frysende indvandrer”. Det skyldes, at han føler sig fordrevet fra sit tropiske hjemsted, som er en metafor for livmoderen.

I den anden strofe beskriver jeget, hvordan det var at ligge i sin mors mave. Det var varmt og blidt, og han kunne høre sin mors nynnende stemme. Han kunne også høre sin far spille på banjo.

I tredje strofe fortæller jeget om, hvor chokerende det er at blive født. Han føler, at han er blevet udstødt af sit tropiske paradis, hvilket igen er en metafor for livmoderen. Han bliver modtaget af råbende læger, som for ham er hvidklædte kæmper, der taler et uforståeligt sprog og viser tænder. Han synes, der er lige så koldt på Rigshospitalets fød...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind