Fortolkning, tema og budskab

Fortolkning

Benny Andersens digt "Mit liv som indvandrer" kan læses på to planer. Det første plan er en personlig beskrivelse af jegets liv, fra han ligger i sin mors mave, til han nærmer sig i døden. Det andet plan er beskrivelsen af, hvordan det opleves at være fremmed et nyt sted.

Hvis vi tager udgangspunkt i den første læsning, så beskriver digtet jegets livsforløb. De første fire strofer beskriver jegets helt tidlige tid, fra han ligger i sin mors livmoder, til han bliver født. Her får vi at vide, at han havde det trygt og godt i sin mors mave, og at han får et kæmpe chok, da han bliver født ind i en verden, som han opfatter som iskold og skræmmende.

I den femte strofe er jeget blevet voksen, og han har nu vænnet sig til at være ’ude i verden’. Han er faktisk helt begyndt at holde af sit nye hjem, Danmark. I de to sidste strofer er jeget blevet en ældre mand, og han begynder at tænke på, hvad der sker efter døden. På den måde beskriver digtet et menneskes livsforløb ved at slå ned på nogle af de helt centrale begivenheder i et liv, nemlig fødslen og døden.

Ud over at kunne læses som en beskrivelse af jegets livsfo...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind