Billedsprog

Der er især mange metaforer for livmoderen

Der er mange metaforer i ”Mit liv som indvandrer”. Især er der ét helt centralt billede, som går igen igennem hele digtet. Det er, når jeget ved hjælp af forskellige metaforer beskriver sin mors livmoder som et tropisk sted.

Vi introduceres for dette billede allerede i første strofe. I stedet for slet og ret at skrive, at han blev født, skriver jeget, at han blev:

fordrevet fra mit tropiske hjemsted
med en middeltemperatur på
næsten 38 grader i skyggen
hvor jeg trygt kunne bade dag og nat
 i mit lille lune to liters ocean

Det tropiske hjemsted er en metafor for livmoderen. Det kan vi udlede af flere grunde. For det første er der tale om et ’hjemsted’. Et andet ord for hjemsted er oprindelsessted. I sagens natur er livmoderen oprindelsessted for jeget; det er her, at jeget begynder sit liv som foster.

For det andet er der i dette tropiske hjemsted en middeltemperatur på næsten 38 grader. Det er den samme middeltemperatur, som et menneske har, og som der derfor også er i livmoderen.

For det tredje er ’oceanet’ på bare to liter. I virkeligheden findes der selvfølgelig ikke så små oceaner. Til gengæld ligger et foster i fostervand inde i livmoderen un...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind