Mit liv som indvandrer

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere digtet ”Mit liv som indvandrer” af Benny Andersen. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten, som det er godt at have med i analysen. Derudover får du et resumé af teksten samt ordforklaringer, og endelig hjælper vi dig til at perspektivere og fortolke teksten.

Præsentation af teksten

Titel: ”Mit liv som indvandrer” (1993)
Forfatter: Benny Andersen
Genre: Digt

Benny Andersen var en dansk digter, forfatter, sangskriver og pianist, der levede fra 1929 til 2018. Hans sangtekster er kendt fra blandt andet Højskolesangbogen og fra hans mangeårige samarbejde med musikeren Povl Dissing. Benny Andersens Samlede digte 1960-96 regnes for den bedst sælgende danske digtsamling nogensinde. ”Mit liv som indvandrer” udkom i 1993 i digtsamlingen Denne kommen og gåen.

Uddrag

Herunder kan du læse et uddrag af vores analysehjælp:

Tema

Digtet kan læses på to planer, men der er hele tiden en forbindelse imellem de to planer. De spejler nemlig hinanden igennem hele digtet.  

Derfor viser de to planer i digtet os, at der ikke er så stor forskel på mennesker; lige meget hvor vi kommer fra, er det de samme tanker og følelser, vi gør sig. Det kan vi måske tolke som digtets måde at udtrykke, at begreber som ”lande” ikke er det, der i virkeligheden giver os identitet som mennesker. I stedet er det måske alt det, vi har tilfælles: At vi er mennesker, der bliver født, lever og skal dø.

I alle liv er der udfordringer og smerte, som når man skal bevæge sig fra et kendt sted til et nyt og ukendt sted. Til gengæld viser digtet os også, at man kan vænne sig til de nye omgivelser. Det sker for både indvandreren og jeget efter at han er blevet født. Begge to kommer til at føle sig helt hjemme det nye sted. 

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Mit liv som indvandrer

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.