Mit arbejde af Helle Helle

Her kan du høre en podcast om kortprosateksten ”Mit arbejde”. Teksten er skrevet af Helle Helle og udgivet i hendes novellesamling Biler og dyr fra 2000.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke teksten. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst teksten først.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Mit arbejde", som er en tekst af Helle Helle, skrevet i år 2000, og det er Michael og Kasper, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om teksten. Kasper, hvad er det her for en tekst?

Ja, det er en lille kort tekst, som man jo kan se, og hvis vi skal genrebestemme den til en indledning her, så kan vi kalde det et stykke kortprosa. Man kunne splitte det op, og så kunne det nærmest være et digt. Det er jo ikke sådan nogen hel samlet fortælling, sådan som en novelle. Så det er sådan et eller andet sted mellem et digt og en lille kort novelle. Så vi kalder det kortprosa, og det er egentlig sådan en ret udbredt genre blandt forfattere i samme generation som Helle Helle.

Det særlige er, at det er sådan nogle teksttyper, der gengiver en situation eller et emne, der sådan bliver vendt og drejet og beskrevet på en lidt speciel måde. Og her kan vi jo sige, at det er fænomenet arbejde, der bliver taget under behandling og på en måde undersøgt i sproget, samtidig med at det også er sproget selv, der bliver undersøgt. Og det er også meget typisk for kortprosagenren.

Ja, der er faktisk der i 90'erne og de tidlige nuller, kan man sige. Der er jo egentlig to retninger inden for kortprosaen, at der er sådan en retning som denne her, som sådan har et realistisk og egentlig lidt eksistentielt indhold tit, og det kan vi også se i denne her. Og så er der en anden type, som er mere fantastisk, altså mere fantasifuld, mere legende. Selv om det her også er legende.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Mit arbejde af Helle Helle

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.