Forklar metodevalg ved eksamen i DHO eller SRP

Her ser vi på, hvordan du kan forklare og redegøre for metodevalg i forbindelse med eksamen eller mundtligt forsvar af en skriftlig opgave, fx SRP, DHO eller SOP. Ofte kan elever synes, det er vanskeligt at forklare, hvorfor de har valgt en bestemt metode, og hvad metoden betyder for deres opgaver. I vores vejledning her vil vi give dig nogle helt konkrete råd om, hvordan du kan gribe udfordringen an.

Hvad skal du forklare i et mundtligt forsvar?

Ved de store tværfaglige opgaver i løbet af STX, HHX og HTX vil du ofte skulle forsvare din opgave ved en mundtlig prøve. Disse prøver er en forberedelse til eksamen i SRP eller SOP i 3.g. I forsvaret eller prøven skal du ind på to spørgsmål:

  1. Hvad er de centrale problemstillinger og vigtigste konklusioner fra din opgave?
  2. Hvordan har du anvendt faglige metoder i opgaven?

Det andet spørgsmål lægger op til flere overvejelser, du kan komme ind på. Grundlæggende vil din lærer og censor gerne se, at du er metodebevidst. Det er du, hvis du kan forholde dig til hvordan og hvorfor, du har anvendt konkrete faglige metoder i din opgave. Derfor skal du gerne kunne besvare spørgsmål som disse:

  • Hvorfor har du valgt fagene i din opgave? Hvad gør netop disse fag gode til at undersøge din opgaveformulering? Hvad bidrager de forskellige fag med i forhold til at svare på din opgaveformulering?
  • Hvilke metoder har du brugt i opgaven? Og
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind