Nazisme

Den nazistiske ideologi voksede sig stor i Tyskland op gennem mellemkrigstiden. Nazistpartiet NSDAP kom til magten i Tyskland i 1933 og indførte et nazistisk diktatur under Adolf Hitler.

Du kan læse en beskrivelse af, hvordan nazisterne kom til magten, på næste side her i kompendiet.

Du kan også læse en mere dybdegående beskrivelse af nazismen i vores kompendium om nazisme (se herunder). Kompendiet gennemgår bl.a., hvad der kendetegnede den nazistiske ideologi, og hvordan det nazistiske samfund var opbygget.

Nazisme

Her er vores kompendium om nazisme.

Her kan du læse et uddrag af nazismekompendiets gennemgang af den nazistiske ideologi

Folkefællesskabet var nazisternes ide om, hvordan samfundet skulle organiseres i Det Tredje Rige. Folkefællesskabet indebar, at Tyskland skulle have en stærk leder, og at enhver tysker skulle tjene Tyskland så godt som muligt ved at følge lederens vision for Tyskland. Politiske partier ville blive overflødige, når alle i folkefællesskabet fulgte lederen. Det Tredje Rige ville derfor være et diktatur.

Tyskland kunne ifølge nazisterne også opfattes som en levende organisme. Borgernes vigtigste opgave var så at bidrage målrettet til at holde organismen i live og sørge for, at den trivedes. Nazisterne mente, at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind