Matematik C HF (gl. ordning) - 1. juni 2018

Her finder du Studienets besvarelse af opgaverne fra det eksamenssæt, der blev stillet til den skriftlige eksamen i Matematik C på HF d. 1. juni 2018 under den gamle ordning.

Eksamenssættet består af 8 opgaver med i alt 15 delopgaver. Vi har løst opgaverne med CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Husk at skrive øverst i din besvarelse, hvilket CAS-værktøj du benytter til at løse opgaverne.

En stor del af opgaverne i eksamenssættet kan løses med de metoder, der er beskrevet i Matematik med hjælpemidler - Guide. Hvis en opgave kan løses med en af metoderne i guiden, så vil du finde et link til metoden sammen med vores besvarelse af opgaven. Hvis du har problemer med at løse en opgave, så anbefaler vi, at du først prøver at løse opgaven med den metode, vi henviser til, og derefter sammenligner med vores løsning.

Her er et uddrag af vores besvarelse af opgave 1b:

På en konto i en anden bank vil 100.000 kr. vokse til 120.000 kr. på 5 år. Vi bestemmer rentefoden med renteformlen:

\begin{matrix} 120000=100000 \cdot (1+r)^5\\ \ \\ \Updownarrow \qquad \color{Gray} \textit{ Ligningen l\o ses for r vha. CAS-v\ae rkt\o jet WordMat.}\\ r = \dots \end{matrix}

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik C HF (gl. ordning) - 1. juni 2018

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.