[0]

Matematik B STX - 30. maj 2018

Her kan du finde Studienets besvarelse af eksamenssættet fra den skriftlige eksamen i Matematik B på STX d. 30. maj 2018.

Delprøven uden hjælpemidler

De første 6 opgaver skal løses uden hjælpemidler. Vi har løst opgaverne og lavet to typer af løsninger til hver opgave: En løsning, som den kunne se ud i en eksamensbesvarelse, og en løsning med forklaringer, hvor vi beskriver mere detaljeret, hvordan vi har løst opgaven. Løsningerne med forklaringer indeholder også refererencer til de formler, vi har brugt. Formelnumrene henviser til formlerne i den centralt udmeldte formelsamling til STX B (maj 2018). Du kan finde et link til formelsamlingen i vores vejledning til skriftlig eksamen i Matematik.

Delprøven med hjælpemidler

Der er 6 opgaver i delprøven med hjælpemidler, og de består tilsammen af 14 delopgaver. Ved hver opgave finder du vores løsning med WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. I din besvarelse skal du huske at skrive en kommentar om, hvilket CAS-værktøj du har benyttet til at løse opgaverne. Du kan få hjælp til at bruge CAS-værktøjerne i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

En stor del af opgaverne med hjælpemidler kan løses med metoderne beskrevet i Matematik med hjælpemidler - Guide. Hvis en delopgave i eksamenssættet kan løses med en metode beskrevet i guiden, så finder du et link til den side, hvor vi gennemgår metoden, sammen med vores løsning. Hvis du er i tvivl om, hvordan du løser en opgave, så anbefaler vi, at du først prøver at løse opgaven ved at bruge den metode, vi henviser til, og derefter tjekker din løsning ved at sammenligne med vores.

Her får du et uddrag af vores besvarelse af opgave 12a:

Bestem monotoniforholdene for f.

Vi definerer funktionen f:

f(x):=x \cdot e^{-x}

Når vi skal bestemme monotoniforholdene for f, så skal vi først finde den afledte funktions nulpunkter:

\begin{matrix} f'(x) = 0\\ \ \\ \Updownarrow \qquad \color{Gray} \textit{ Ligningen l\o ses for x vha. CAS-v\ae rkt\o jet WordMat.}\\ x = 1 \end{matrix}

Derefter skal vi undersøge differentialkvotienten omkring nulpunktet:

f'(0) = 1 \\ \\ f'(2) \approx -0,1353353

Da... 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik B STX - 30. maj 2018

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.