Sådan bruger du vores vejledende besvarelse

Opbygningen af vores besvarelse

Delprøven uden hjælpemidler

Vores besvarelse af hver opgave i delprøven uden hjælpemidler består af

  • opgavens facit
  • en version af opgavens løsning, der er lavet, så den ligner en eksamensbesvarelse
  • en version af opgavens løsning, der indeholder mere detaljerede forklaringer og henvisninger til de formler fra formelsamlingen, som vi har brugt til at løse opgaven. Formelnumrene henviser til den centralt udmeldte formelsamling til STX B (maj 2018). Du kan finde et link til formelsamlingen i vores vejledning til skriftlig eksamen i Matematik.

Delprøven med hjælpemidler

Vores besvarelse af opgaverne i delprøven med hjælpemidler indeholder opgavernes facit og vores løsninger lavet med CAS-værktøjet WordMat.

Hvis du benytter CAS-værktøjet Maple™ eller TI-Nspire™, så vil du typisk kunne løse opgaven ved at bruge samme fremgangsmåde, som vi har gjort i vores løsning med WordMat.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger en bestemt funktion eller kommando i et af CAS-værktøjerne, så kan du få hjælp i vores vejledninger til WordMat, Maple og TI-Nspire.

Vi anbefaler, at du skriver i din besvarelse, hvilket CAS-værktøj du har brugt.

Sådan bruger du vores besvarelse

Delprøven uden hjælpemidler

Vi anbefaler, at du i første omgang prøver at løse opgaverne selv. Hvis du begyndte på STX efter 1. august 2017, så skal du op til en delprøve med formelsamling (delprøve 1) i stedet for en delprøve uden hjælpemidler. Vi anbefaler derfor, at du løser opgaverne ved at bruge formelsamlingen. Tjek derefter dit facit ved at sammenligne med vores.

Hvis du er i tvivl om, hvordan en opgave skal løses, eller hvis du har forsøgt at løse en opgave, men ikke har fået det korrekte facit, så kan du få hjælp ved at kigge på vores løsning. Du kan få yderligere hjælp ved at læse vores løsning med ekstra forklaringer, der både indeholder en løsning samt ekstra forklaringer og formelnumre, der henviser til formelsamlingen.

Delprøven med hjælpemidler

Vi anbefaler, at du prøver at løse opgaverne i delprøven med hjælpemidler selv, inden du kigger på vores besvarelse. Tjek efterfølgende dine facit ved at sammenligne med vores.

Ved en del af opgaverne kan du finde et link til en vejledning, der beskriver, hvordan netop den type opgave kan løses. Hvis vi har lavet en vejledning til en opgave, du har problemer med, så anbefaler vi, at du først prøver at løse opgaven ved at bruge vejledningen. Hvis vi ikke har lavet en vejledning til opgavetypen, eller hvis du er i tvivl om, om du har løst opgaven korrekt, så kan du kigge på vores løsning.

Du kan se en oversigt over alle vores vejledninger til at løse forskellige opgavetyper i Matematik med hjælpemidler.