Genre

"Paradisæblerne" er på mange måder en klassisk novelle. Der er fx et kort og fokuseret handlingsforløb, og der optræder kun få personer i novellen. Vi gennemgår genretrækkene i novellen, så du får helt styr på dem.

Vi kigger derudover på, hvordan novellen leger med novellegenrens vendepunkt. Det sker ved, at der er lavet flere små udsving i novellens spændingskurve.

”Paradisæblerne” har mange af novellegenrens typiske kendetegn

Noveller har typisk en række kendetegn, som vi kan genkende genren på. Vi finder mange af disse kendetegn i ”Paradisæblerne”.

Noveller er fx typisk bygget op omkring et enkelt og kort handlingsforløb, hvor der kun er fokus på nogle få personer.  ”Paradisæblerne” handler om en enkelt dag i fortællerens liv, og vi møder kun fortælleren, mormoren, skytten og Ejnar i novellen.

Noveller har også typisk et vendepunkt i deres handlingsforløb. Vendepunktet i ”Paradisæblerne” er det øjeblik, hvor fortælleren får et puf i ryggen. Vi finder også ofte en problemstilling eller en konflikt i noveller. Fortælleren i ”Paradisæbler” leder efter mening med sit liv. Han vil gerne være voksen, og han tvivler på, om han tror lige så meget, som hans mormor gør. Han finder i løbet af novellen svar på begge problemstillinger.

Noveller foregår typisk over et kort tidsrum, og det ser vi også i ”Paradi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind