[12]

Paradis­æblerne

Vi hjælper dig i denne analysehjælp med at forstå novellen ”Paradisæblerne”. Analysehjælpen giver dig hjælp til at lave en god analyse af teksten, og den træner dig samtidig i den analytiske proces.

”Paradisæblerne” er skrevet af Martin A. Hansen. Novellen blev udgivet i 1953 i novellesamlingen Paradisæblerne og andre historier.

På den næste side følger et resumé af novellen samt en ordliste med forklaringer til svære ord og begreber i novellen. Resuméet og ordlisten kan hjælpe dig med at få overblik over novellens handling. Derefter kommer noget baggrundsviden, som du kan bruge, når du vil forstå novellen og dens baggrund. Du kan her læse om børneliv i begyndelsen af 1900-tallet, Heretica-tidsskriftet og forfatteren Martin A. Hansen.

Vi hjælper dig derefter med selve analysen og fortolkningen. Vi giver dig en række arbejdsspørgsmål i analysen, så du ved, hvad du kan se efter, hvis du først selv vil prøve at analysere novellen. Vi gennemgår derefter grundigt alle de punkter, der typisk indgår i en analysemodel.

Du finder efter analysen et afsnit om fortolkning, budskab og tema samt et afsnit med to perspektiveringer.

Uddrag

Du får her et kort uddrag af analysehjælpen:

Tema

”Paradisæblerne” skildrer overgangen fra barn til voksen samtidig med, at den skildrer, hvordan det enkelte individ finder sin tro. Novellen er derfor kendetegnet af den filosofiske retning, der hedder eksistentialisme. Idéen i eksistentialismen er, at det enkelte menneske kan forholde sig til sig selv og sin eksistens.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Paradisæblerne

[12]
Bedømmelser
 • 27-10-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  Personkarakteristikken er lidt mangelfuld.
 • 15-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 01-12-2023
  Givet af 2.g'er på STX
 • 22-08-2023
  Givet af 3.g'er på STX