Vigtig info før du går i gang

I dette afsnit kan du finde mere information om selve tekstgenren manuscript for speech. Der er nemlig helt bestemte regler for, hvordan et manuscript skal bygges op, og hvad det helt konkret skal indeholde.

Hvad er et manuscript?

Manuscript for speech er en lidt speciel opgavegenre, som adskiller sig fra de fleste andre typer tekster, som du kan blive bedt om at skrive på HTX og HHX.

Når du bliver bedt om at skrive et manuskript til en tale betyder det egentlig bare, at du skal skrive en tale. Det betyder, at du skal forestille dig, at din tekst bliver fremført for et publikum og skal indgå i en helt specifik sammenhæng – i modsætning til fx et essay, hvor du blot præsenterer nogle overvejelser uden at forholde dig særligt til, hvem modtageren måtte være. Derudover vil du typisk også skulle leve dig ind i en bestemt rolle som afsender af talen. Du skriver altså normalt ikke teksten som ‘dig selv’, men kan fx blive bedt om at være politiker eller repræsentant for et firma eller en organisation.

Typisk vil din tale have til formål at overbevise publikum om noget, så det er altså fuldt tilladt at tage et bestemt standpunkt i den debat, som talen indgår i. Du skal dog stadig argumentere overbevisende for din position, du må ikke bare præsentere løse påstande. Normalt er der også krav om, at du skal inddrage dit kildemateriale.

Fordi en tale typisk har til formål at overbevise, bliver d...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind