Eksempel på manuscript for speech

På den følgende sider kan du se konkrete eksempler på, hvordan et manuscript for speech til 12 kan se ud i praksis. Vi har fulgt vores egen vejledning, så besvarelsen er skrevet ud fra vores 5 trin til et godt manuscript.

Vores første eksempel er lavet til et opgavesæt på HHX A. Her er vi blevet bedt om at skrive en tale om gamingindustrien, som skal holdes af en business-studerende på Stanford University, som taler til sine medstuderende.

Vores andet eksempel er lavet til et opgavesæt på HTX A. Her er vi blevet bedt om at skrive en tale om social mobilitet i Storbritannien. Typisk for HTX indeholder opgaveformuleringen ingen information om selve talesituation, så her skal man selv træffe et valg.  

Vores eksempelbesvarelser er udvidet med løbende kommentarer på dansk. Disse forklarer de valg, som vi har foretaget i de enkelte afsnit af hvert manuscript. Forklaringerne er både til selve strukturen i opgaven og til det indholdsmæssige.

For at få det bedste ud af vores eksempler er det en god idé, at du først sætter dig ind i det kildemateriale, som er grundlaget for opgaven. Derfor har vi brugt opgaveformuleringer, hvor det meste kildemateriale er frit tilgængeligt på internettet. Hvis du studerer materialet først, kan du meget bedre forstå sammenhængen mellem opgaveformuleringen, vores eksempelbesvarelser og vores kommentarer.