Citater og henvisninger

Introduktion

Der er normalt krav om, at du skal dokumentere dit arbejde med citater og henvisninger, når du skriver dit manuscript. Det er derfor meget vigtigt, at du kender til god citatteknik.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at de digitale opgavesæt normalt har en hel side med detaljerede instruktioner om, præcis hvordan du forventes at angive kilderne, når du citerer. Det kan du finde ved at klikke på "Vejledning" i menuen til venstre, hvorefter der kommer en underside med titlen "Henvisninger til tekst, video- og lydklip", som du kan klikke ind på. Her kan du finde oplysninger om, hvordan du skal angive forskellige typer kilder. Bemærk at reglerne kan være lidt forskellige mellem de forskellige uddannelser og niveauer.

Brug altid fodnoter til at angive kilder

Du skal bruge fodnoter til at lave kildeangivelser, når du skriver dit manuscript - det er et direkte krav i de digitale opgavesæt. Du skal samtidig lave ret detaljerede kildeangivelser på både HTX og HHX, så rent praktisk er fodnoter også den bedste løsning til kildeangivelser, fordi selve din tekst så bliver forsty...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind