Vejledning til manuscript for speech

I denne vejledning kan du få hjælp til manuscript for speech opgaven i Engelsk A på HHX. Vejledning er inddelt i fire trin, som hjælper dig igennem alle dele af denne særlige opgavetype - fra du læser opgaveformuleringen til du afleverer den færdige besvarelse. 

Manuscript for speech på HHX

Når du vælger denne opgavetype, bliver du bedt om at skrive et manuskript til en tale. Du får altid noget information om både modtagerne af talen, og hvem du skal forestille at være som afsender. Derudover skal du forholde dig til et sæt instruktioner, som viser dig, hvad talen skal indeholde.

Talen vil ofte have til formål at overbevise modtagerne om noget, så du har gode muligheder for at komme på banen med din viden om argumentation og retorik i denne opgavetype. En effektiv tale er velargumenteret og anvender retoriske virkemidler strategisk for at opnå den bedst mulige effekt.

Uddrag

Nedenfor kan du læse et kort uddrag fra vores vejledning:

Din argumentation

Det er en vigtig del af hoveddelen, at du argumenterer for dine pointer om emnet. Du skal vise tankerækken, som fører frem til dine pointer, sådan at de enkelte skridt i din argumentation står klart for din læser.

En god hjælp til dette er ved hele tiden at stille dig selv spørgsmålet ”hvorfor?” eller ”hvordan?”, når du påstår noget i din undersøgelse af emnet. Med en besvarelse af ”hvorfor/hvordan?” dukker din argumentation nemlig op. Du må meget gerne være nuanceret og argumentere både for og imod.

Det kan være en god idé at bygge argumentationen sådan op, at du lægger ud med dine væsentligste pointer og dernæst underbygger og begrunder dem.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til manuscript for speech

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.