Diskussion

Her får du inspiration til, hvordan du kan gribe en diskussion af synspunkterne i kronikken ”Lyserød er det nye sort” af Philip Price. Vi kommer med forskellige indgangsvinkler til diskussionen og fokuserer på emnet om individdyrkelse og fællesskabsfølelse i dag.

Er fodbold et billede på individualisering og individdyrkelse i samfundet?

Du kan diskutere, om fodboldverdenen er et billede på individualisering og individdyrkelse, som Price påstår i ”Lyserød er det nye sort”. Du kan tage udgangspunkt i et eller flere af fodboldverdenens store idoler, fx portugisiske Cristiano Ronaldo eller svenske Zlatan Ibrahimovic. Er de et udtryk for en ekstrem individualisering og individdyrkelse i samfundet?

Svarer den stjernestatus, de har på fodboldholdet, til en status, som vi andre gerne vil opnå i samfundet? Når vi dyrker et idol, fx en fodboldstjerne, er det måske i virkeligheden fordi, vi gerne selv vil være fodboldstjerner? Når vi dyrker et idol er det på den måde et ønske om, at vi gerne vil fremhæve os selv.

Du kan komme ind på, hvordan vi som fodboldfans dyrker Ibrahimovic og Ronaldo. Der er mange fans, som ikke holder med en bestemt klub, men med en bestemt spiller. Da Ronaldo skiftede fra Manchester United til Real Madrid, fulgte fansene med. På den måde er fankulturen ikke nødvendigvis længere dyrkelse af et hold, men af et individ.

Ægte fans dyrker fællesskabet

Men det er langt fra alle fans, der på den måde skifter klub. I nogle fodboldkulturer bliver det set meget ned på, hvis man skifter favoritklub. Så kan man ikke være en rigtig fan.

Fodbold er på nogle områder lidt ligesom et samfund. Når man er fan af et fodboldhold, dyrker man et holdfællesskab, og det minder meget om at bakke om fællesskabet i et samfund. Som fan af et fodboldhold følger man holdet i op- og nedture. Det svarer til at have en fællesskabsfølelse over for samfundet og være klar til at arbejde for hinanden. Hvis man derimod er fan af en bestemt spiller, svarer det til, at man kun er optaget at sig selv og ikke er klar til at hjælpe fællesskaberne i samfundet.

Hvorfor er vi gået over til farv

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind