Lyserød er det nye sort

Her kan du få hjælp til at analysere artiklen ”Lyserød er det nye sort”, som er skrevet af Philip Price. Vi arbejder med Prices synspunkter og dykker ned i, hvordan han argumenterer for dem. Til sidst giver vi dig inspiration til at diskutere emnet om individdyrkelse og fællesskabsfølelse i dag.

Analysehjælpen er særlig rettet mod opgave 4 fra dansk skriftlig eksamen på STX den 24. maj 2017:

Kronik om individdyrkelse og fællesskabsfølelse i dag

Skriv en kronik om individdyrkelse og fællesskabsfølelse i dag. Din kronik skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i Lyserød er det nye sort (tekst 4). Diskuter synspunkterne.

Fakta om teksten

Afsender: Philip Price, studerende
Udgivelse og dato: Udgivet i Berlingske den 14. september 2015
Genre: Aviskronik

Kort sammendrag af tekstens indhold

Philip Price skriver i artiklen om, at der i den første runde af Premier League var meget få spillere, der spillede i sorte fodboldstøvler. Han mener, at det er et billede på individualiseringen i vores samfund. Tidligere var støvlerne bare et redskab, man skulle bruge til at sparke til bolden. Men nu er støvlerne en del af spillernes selvpromovering.

I dag hylder vi individet mere end fællesskabet, men sådan var det ikke tidligere. Der blev fællesskabet hyldet mest. Spillerne indordnede sig under fællesskabet, hvilket ifølge Price kunne ses ved, at de spillede i ens støvler.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Lyserød er det nye sort

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.