I Walk

Opgaven om livskrise fra skriftlig Dansk A på STX den 18. maj 2022 tager udgangspunkt i et uddrag af dokumentarfilmen I Walk af Jørgen Leth fra 2020. 

På de følgende sider hjælper vi dig med at analysere og fortolke uddraget af I Walk, så du har et godt udgangspunkt for at skrive din artikel. Men du kan også bruge vores analysehjælp her, hvis du arbejder med dokumentaren i anden sammenhæng.

Har du brug for mere hjælp til at analysere og fortolke uddraget, kan du kaste et blik på vores vejledning til analyse af dokumentarfilm.

Analyse af dokumentarfilm

Her kan du finde Studienets analysemodel til dokumentarfilm. Modellen er især lavet til brug i Dansk, men mange af elementer kan også være nyttige i Engelsk eller Mediefag, hvor du ligeledes kan blive bedt om at arbejde med dokumentarfilm.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Filmen beskriver alderdommens og livskrisens konsekvenser

Vi kan også beskrive I Walk som et forsøg på at beskrive alderdommens og livskrisens konsekvenser.

Det er ikke mange, der har været udsat for præcis det samme som Jørgen Leth. Men der er mange, som har oplevet at stå i en livskrise efter en livsomvæltende begivenhed. Det behøver ikke at være en historisk naturkatastrofe som jordskælvet på Haiti. Det kan være en skilsmisse, et dødsfald, en ulykke eller andet, som vender op og ned på tilværelsen. 

Selvom Leth konkrete oplevelse er meget sjælden, så er der noget almenmenneskeligt over hans forsøg på at finde mening og sammenhæng i krisen. 

Mange vil også kunne genkende den måde, som Leth reflekterer over den voldsomme begivenhed på. Jordskælvet har påvirket hans hukommelse. Han kan huske dagen op til skælvet i detaljer. Det er en typisk reaktion – de ellers ubetydelige, hverdagsagtige detaljer mejsler sig ind i bevidstheden...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind