Livskrise

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at skrive en analyserende artikel om livskrise. Artiklen tager udgangspunkt i et uddrag fra dokumentarfilmen I Walk (2020). Filmen er en personlig dokumentar, instrueret af Jørgen Leth. 

Den analyserende artikel var opgave 1 ved eksamen i skriftlig Dansk A på STX den 18. maj 2022. Her kan du se opgaveformuleringen:

Analyserende artikel

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger, hvordan en livskrise kan fremstilles i dokumentarfilm. I din artikel skal du analysere og fortolke uddraget af I Walk (tekst 1).

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

  • At analysere og fortolke de virkemidler, Jørgen Leth anvender i fremstillingen af sin nuværende situation og af jordskælvet i Haiti i 2010.
  • At vurdere, hvilken intention Jørgen Leth har haft med filmen, og hvilken relevans den kan have for modtageren. Du kan perspektivere til en eller flere andre fremstillinger af livskriser.
  • At formidle din forståelse af filmen klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning.

I podcasten tager vi udgangspunkt i opgaveformuleringen og det tilknyttede uddrag af dokumentaren.

Analyserende artikel

Du kan få mere hjælp til at skrive din analyserende artikel her.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal skrive en artikel, hvor vi skal undersøge, hvordan en livskrise kan fremstilles i dokumentarfilm. I vores artikel skal vi tage udgangspunkt i den dokumentarfilm, der hedder I Walk, som vi har et lille uddrag af. Jon, kan du ikke starte med at opridse for os, hvad det er for et klip, vi har?

Det er lige omkring seks minutter langt. Vi starter med at se, Jørgen Leth ligge med benene i en scanner, mens han fortæller om, at han ikke kan bevæge sine ben længere. Der er et eller andet galt med ham. 

Allerede her får vi så også at vide, at vi skal høre noget omkring et jordskælv: ”Jeg kunne ikke gå efter jordskælvet”. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Livskrise

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.