Livskrise

Her får du hjælp til at skrive en analyserende artikel om livskrise. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX den 18. maj 2022. Den tager udgangspunkt i et uddrag af dokumentarfilmen I Walk fra 2020 af Jørgen Leth.

Med analysehjælpen her får du hjælp til at besvare opgaven. Men du kan også bruge analysehjælpen, hvis du arbejder med dokumentarfilmen i anden sammenhæng.

Du får resumé og arbejdsspørgsmål. Det kan hjælpe dig godt i gang med at få hul på opgaven. Derefter får du hjælp til analysen, ligesom du til sidst får hjælp til at fortolke og perspektivere uddraget.

Du kan også lytte til vores podcast, hvor vi analyserer, fortolker og perspektiverer uddraget.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra opgavehjælpen:

Filmen kan vække empati og indlevelse hos modtageren 

Man kan også argumentere for, at filmens relevans består i dens evne til at vække empati med Jørgen Leth og indlevelse i hans situation. Filmen giver os en fornemmelse af en stolt mand, som har svært ved at acceptere, at kroppen ikke længere adlyder ham som før. 

Han forklarer kroppens svigt med chokket fra jordskælvet. Måske er forklaringen sand. Måske er den et ubevidst forsøg på at fortrænge, at alderdommen også kan være en forklaring. Traumet fra jordskælvet kan bearbejdes, men aldringen kan ikke bremses. 

Det må på sin vis være nemmere for Leth at tro på, at det er jordskælvet, der er årsagen, ikke alderdommen. Det giver ham en anden mulighed for at handle. Han kan konfrontere traumet og forsøge at bearbejde det.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Livskrise

[5]
Bedømmelser
  • 22-02-2024
  • 08-02-2024
    Givet af 3.g'er på STX
  • 12-12-2023
    Givet af 3.g'er på STX
  • 27-09-2023
    Givet af 2.g'er på STX