Litteratursyn

Her er vores opgavehjælp til at skrive en reflekterende artikel om litteratursyn. Opgaven stammer fra Dansk skriftlig eksamen på STX, 20. maj 2021, hvor den var opgave 5.

Opgavehjælpens indhold

I denne opgavehjælp får du grundig hjælp til den reflekterende artikel om litteratursyn.

Siden om opgaveformuleringen giver hjælp til, hvordan opgaven skal forstås, og hvad du bliver bedt om at gøre med emnet og teksterne. Det er vigtigt at have styr på for at kunne besvare opgaven på en fyldestgørende måde. Du får også idéer til at vælge en vinkel på emnet, som gør din artikel skarpere.

Dernæst har vi en side med arbejdsspørgsmål til teksterne. Dem kan du bruge som en hjælp til at komme i gang med arbejdet med teksterne og med refleksioner over emnet.

“Litteratur er en pokkers effektiv social aktør” (tekst 5a) er hovedteksten til opgaven, som du skal inddrage i din reflekterende artikel. På denne side giver vi hjælp til at udpege de væsentligste synspunkter i teksten, og du får idéer til, hvordan du kan bruge dem som udgangspunkt for at reflektere over emnet.

Ud af de to øvrige tekster, tekst 5b og 5c, skal du inddrage mindst én i din opgave:

På siden om “Dansk litteraturs skyggeminister vil tale mere om røvhullet” (tekst 5b) får du inspiration til, hvordan du kan inddrage teksten i refleksioner over emnet. Den er særligt velegnet til at sige noget om den nyere danske litteratur og har et nutidigt syn på litteraturen.

På siden om “Hovedstrømninger i det 19de Aarhundredes Litteratur” (tekst 5c) forklarer vi, hvordan det er oplagt at bruge denne tekst i din opgave. Den udtrykker et bestemt historisk litteratursyn, som er velegnet til at sammenligne med det syn på litteraturen, der kommer til udtryk i tekst 5a.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Litteratursyn

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.