Litteratur

På de følgende sider finder du noter til de tre skønlitterære hovedgenrer fra antikken: epos, drama og lyrik. Det er genrer, der typisk indgår i faget Oldtidskundskab, og som samtidig dækker græsk og romersk litteratur i antikken.

Siden om epos indeholder noter til eposets indholdsmæssige og litterære kendetegn og træk. Desuden har vi noter om Homer og hans eposer, Hesiods eposer samt de romerske eposer af Vergil og Ovid.

Siden om drama indeholder noter til alle tre dramagenrer: tragedie, komedie og satyrspil. Vi kommer desuden omkring dramaets oprindelse, det antikke teater og Aristoteles’ dramateori.

siden om lyrik og digte finder du noter til de forskellige lyriske genrer fra antikken. Desuden kommer vi ind på de vigtigste græske og romerske lyrikere, dvs. digtere der skrev lyrik.

Uddrag:

Det græske epos

  • Det oprindelige græske epos var en mundtlig genre, dvs. eposerne var ikke skrevet ned som litteratur.
  • Omrejsende rapsoder (skjalde) rejste rundt i hele Grækenland og sang de episke fortællinger.
  • Eposerne blev sunget til musik, typisk lyrespil. Derfor var det vigtigt, at de havde en bestemt rytme, nemlig det daktyliske heksameter.
  • Eposernes handling lå ikke fast. Rapsoderne improviserede delvist og digtede fra gang til gang historierne lidt anderledes.
  • Rapsoderne havde nogle faste skemaer og virkemidler, som de ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind