Resume og baggrund

Resume af digtet

”Liljen og Dugdraaben” fortæller en historie om en lilje og en dugdråbe. Historien begynder ved solnedgang, hvor duggen falder på jorden. En dugdråbe lander i en lilje, netop som den lukker sine blade sammen for natten. 

Liljen er begejstret for dugdråben. Den byder den hjertelig velkommen og erklærer sin kærlighed. Dugdråben afviser dog hurtigt liljens tilbud om at blive. Den vil tilbage til himlen, hvor den hører hjemme. Liljen tigger dråben om at blive hos sig, indtil dråben må bede den om at holde op. Solen står op, dugdråben fordamper og stiger til himmels. 

Liljen bliver efterladt på jorden, hvor den dør. Digtet slutter, da dugdråben bliver båret tilbage til himlen i englenes skål. 

Du kan læse mere detaljerede resuméer af de enkelte strofer på siden Forstå teksten, hvor vi også har indsat ordforklaringer til digtets vanskelige ord.

Schack von Staffeldt var inspireret af Platons tanker

Schack von Staffeldt var stærkt præget af den græske filosof Platons tanker. Det var der rigtig mange romantiske digtere, der var, men Staffeldt var det ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind