Las bibliotecas humanas

Her finder du Studienets vejledning til “Las bibliotecas humanas”, der er titlen på eksamenssættet til den digitale eksamen fra 1. juni 2018 for Spansk A på HHX.

Vi besvarer i vejledningen både delprøve 1 og delprøve 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop det svar er rigtigt. Til delprøve 2 gennemgår vi først de 4 tekster for dig, og derefter viser vi to eksempler på besvarelser af opgave 1 samt besvarer opgave 2.  

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på HHX.

Uddrag

Her kan du se vores forklaring til svarene på opgave 7 i Delprøve 1:

- humano/humanos/humana: Her skal du vælge bøjningen humana af adjektivet, da det lægger sig til substantivet biblioteca, der er singularis og femininum.
- hay/está/son: Her skal du vælge bøjningen son af verbet ser, da det beskriver en uforanderlig tilstand ved ”bøgerne”, der i dette tilfælde er, at de beskrives som mennesker. Verbet er desuden bøjet i 3. person pluralis da subjektet er los libros.
- se sientan/se sienten/se sienta: Her skal du vælge bøjningen se sienten af det refleksive verbum, da subjektet er personas, der er 3. person pluralis. Derudover udløser sætningen ikke konjunktiv, og derfor skal du vælge indikativ-bøjningen sienten
- excluidos/excluido/excluidas: Her skal du vælge bøjningen excluidas af adjektivet, da det lægger sig til substantivet personas, der er pluralis og femininum.
- tiene/tengan/tienen: Her skal du vælge bøjningen tienen af verbet tener, da subjektet i sætningen er personas, der er 3. person pluralis. Derudover skal du bøje verbet i indikativ og ikke konjunktiv, da verbet sidestilles med et tidligere verbum i sætningen se sienten, der også står i indikativ. De to skal stå i samme modus, da sætningerne er forbundet af konjunktionen y (og).
- va/vais/van: Her skal du vælge bøjningen van af verbet ir, da subjektet er los usuarios, der er 3. person pluralis. 
- algunos/alguno/algunas: Her skal du vælge det ubestemte pronomen algunos, da det i det lægger sig til los mejores jugadores del mundo, der står i pluralis og er maskulinum.
- jugado/juegan/jugando: Her skal du vælge gerundiumsformen jugando af verbet jugar, da det i dette tilfælde er en del af perifrasen estar + gerundium, der danner udvidet nutid.
- convertidos/convertido/convirtiendo: Her skal du vælge participiumsformen convertido af verbet convertir, da det sammen med bøjningen ha af hjælpeverbet haber i dette tilfælde danner perfektum. 

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Las bibliotecas humanas

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.