Resumé

Hvad handler ”Landet Atlantis” om?

”Landet Atlantis” har undertitlen ”Et Symbol”. Digtet er nemlig symbolsk for den tilstand som verden og litteraturen befinder sig i efter 1. verdenskrig.

Digtet beskriver et land i ruiner og oprør. Her er bål i gaderne, smadrede ruder og huse i ruiner. Ødelæggelserne bliver dog ikke beskrevet med sorg eller angst. Digtet har i stedet en energisk, optændt og optimistisk tone, der beskriver ødelæggelsernes kaos som noget smukt og frugtbart. Destruktionen bliver set som et godt udgangspunkt for, at en ny form for kunst og poesi kan blomstre. Den gamle verden er brudt sammen, så noget nyt kan opstå.

Digtet består af ni strofer, der hver især indeholder seks vers. Hver strofe er bygget op omkring et fast rimmønster, hvor andet, fjerde og sjette vers rimer, mens de øvrige vers ikke rimer. Rimmønsteret kaldes for balladerim. Digtet har desuden en fast rytme, som er bygget op omkring daktyliske versefødder. En daktyl er en versefod, der består af én trykstærkstavelse, efterfulgt af to tryksvage stavelser.

”Landet Atlantis” har altså en fast form, fordi strofelængden, rimm...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind