Baggrundsinformation

Når du skal læse, analysere og forstå et digt som “Landet Atlantis“ af Tom Kristensen, er det en god idé at få et overblik den virkelighed, som digtet er skrevet i. Her får du et overblik over forfatterskab, litterær periode og andre ting, der er relevante for dette digt.

Tom Kristensen var en af dansk litteraturs mest indflydelsesrige personer

Tom Kristensen blev født i 1893. I tiden efter 1. verdenskrig blev han en af Danmarks mest indflydelsesrige litteratur- og kulturpersonligheder. Han var ikke alene digter, forfatter og essayist, men også litteraturkritiker på Politiken.

Kristensen var med til at sætte dagsordenen i den danske litteraturdebat efter 1. verdenskrig. Han begyndte faktisk allerede at gøre sig bemærket i 1917, da han sammen med vennen og forfatterkollegaen Emil Bønnelycke begyndte at udgive digte i det nye malertidsskrift Klingen.

Det er næppe tilfældigt, at de farverige forfattere fik deres debut i et tidsskrift med fokus på malerkunsten. Den nye lyrik drejede sig i høj grad om en ny æstetik, hvor stærke og voldsomme farver og billeder var i centrum. Digtene og kunstværkerne i Klingen understøttede på den måde hinanden.

Kristensens lyrik bliver stadig flittigt læst i dag, men hans største litterære suc...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind