Læsning, fordybelse og indsigt

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive debatterende artikel om emnet ”Læsning, fordybelse og indsigt". Opgavehjælpen er til opgave 4 fra skriftlig eksamen i Dansk A på HF fra 11. august 2020. 

Vi gennemgår opgaveformuleringen og viser, hvad der er vigtigt at lægge mærke til. Vi hjælper dig med at undersøge teksterne i opgavesættet, så du forstår, hvad de grundlæggende drejer sig om, og hvad deres synspunkter er. Derudover får du gode ideer til, hvordan du kan diskutere og debattere emnet på en nuanceret måde, som leder frem mod et skarpt hovedsynspunkt.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra opgavehjælpen:

Læsning er en forudsætning for at kunne fungere som borger i det moderne samfund

Du kan også vælge at argumentere for det hovedsynspunkt, at læsning er en forudsætning for at kunne fungere som borger i det moderne samfund. 

Du kan begynde din argumentation med et eksempel, der viser, hvor vigtig en færdighed læsning er i vores hverdag. Du kan tænke på din egen hverdag, hvor læsning er en nødvendighed på flere planer. Du skal selvfølgelig kunne læse for at begå dig på din ungdomsuddannelse. Du skal også kunne tyde skriftlige beskeder fra kommunen, lægen, SU-styrelsen og andre instanser. Samtidig skal du kunne læse for at orientere dig om, hvad der sker i verden omkring dig. Det gælder ikke kun i forhold til nyhederne, men også i dine personlige forhold. Takket være mobiltelefoner og sociale medier kommunikerer vi meget oftere skriftligt med vores nærmeste, end det var tilfældet for bare 20 år siden. Eksemplet viser, at læsning er en helt nødvendig færdighed, hvis man skal klare sig gennem en ganske almindelig hverdag i det moderne samfund. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Læsning, fordybelse og indsigt

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.