Tekster

Tekst A (artikel) – Addicción a la Coca-Cola en el México indígena

Tekst A er en artikel, der handler om hvilke negative konsekvenser det har haft for den indfødte befolkning i Mexico, at de er blevet introduceret for og ’invaderet’ af sodavandsindustrien. Først hører vi om en indfødt kvinde ved navn Guadalupe Sánchez, der tidligere har været afhængig af Coca-Cola, og som fortæller at hun tidligere drak 3 flasker om dagen. Hun siger også, at det gjorde hende enormt sløv, og at det gjorde hende ude af stand til at arbejde, indtil hun gik til lægen og stoppede med at drikke det. Derefter hører vi om en landsby hvor der ikke er rent drikkevand i alle husene, men alle har adgang til Coca-Cola. En kvinde i denne by ved navn Leticia Cruz siger, at hun ikke lader sine børnebørn drikke Coca-Cola, fordi hun ved det er farligt. Til sidst hører vi fra en ekspert der siger, at de indfødte mexicanere har udskiftet deres traditionelle diæt med sodavand og fastfood, hvilke har fatale konsekvenser for deres sundhed.

Temaer

Tekstens overordnede tema er konsekvenserne af indtaget af Coca-Cola blandt den indfødte befolkning i Mexico.

Tekstens formål

Formålet med denne artikel er at informere om hvordan forskellige indfødte personer i lokalsamfund i Mexico er påvirket af ’La Coca-Colanización’.

Hvordan du kan inddrage uddraget i delprøve 2

Denne tekst skal du inddrage i delprøve 2. Det kan du for eksempel gøre ved at inddrage Guadalupe og Leticias historier og erfaring med Coca-Cola, og fortælle hvordan de har det med den sukkerholdige drik og dens indflydelse på deres liv.

Tekst B (Artikel) – Una epidemia de grasa y azúcar en México

Tekst B er en artikel, der handler om den epidemi af sukker og fedt, som Mexico lige nu oplever. Ifølge artiklen er Mexico det andet fedeste land...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind