La coca-colanización

Her finder du Studienets opgavehjælp til “La coca-colanización”, der er titlen på eksamenssættet til digital eksamen i Spansk A på STX fra 28. maj 2018.

Vi besvarer i opgavehjælpen både delprøve 1 og 2. Til delprøve 1 giver vi dig de rigtige svar og forklarer, hvorfor netop de svar er rigtige. Til delprøve 2 gennemgår vi de 4 tekster for dig, og derefter viser vi to eksempler på besvarelser af opgaven.

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på STX.

Uddrag

Herunder kan du se et uddrag af vores besvarelse til opgave 8 fra Delprøve 1:

La/el/los/las: Her skal du vælge artiklen ’la’, da begrebet er et substantiv, der er singularis og femininum. Du kan desuden se, at samme artikel er brugt om begrebet i tekstens overskrift.
muy/muchas/muchos/mucho: Her skal du vælge adjektivet ’muchos’, da det lægger sig til substantivet ’países’, der er pluralis og maskulinum.
En/a/de/para: Her skal du vælge præpositionen ’en’, da det betyder ’i’. 
consumer/consumen/consume/consumiendo: Her skal du vælge bøjningen ’consumen’ af verbet ’consumir’, da sætningen er i præsens, og verbet lægger sig til subjektet ’indígenas’, der er 3. person flertal. 
su/sus/ellos/ellas: Her skal du vælge det possessive pronomen ’su’, da det lægger sig til substantivet ’dieta’, der er 3. person ental.
Es/está/ser: Her skal du vælge bøjningen ’es’ af verbet ’ser’, da det lægger sig substantivet ’problema’, der er 3. person singularis.
en/de/con/a: Her skal du vælge præpositionen ’de’, da den ofte bruges i situationer, hvor man ville oversætte det til ’af’ på dansk. Dog bruges præpositionen ’entre’ ofte også i forbindelse med substantivet ’combinación’, som du også kan se i teksten. 

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

La coca-colanización

[2]
Bedømmelser
  • 14-11-2022
    Givet af 3.g'er på STX
  • 05-10-2020
    Givet af HHX-elev på 3. år