Tekster

Tekst A fra delprøve 1 (artikel) – La basura está de moda

Tekst A er en artikel der handler om Javier Goyeneche, der er grundlægger af det bæredygtige tøjfirma Ecoalf. I starten af artiklen nævnes det, at hans firma kan lave en anorak/jakke ud af 70 plastikflasker. Derefter hører vi mere om Ecoalf, der blev grundlagt i 2010. Vi får derudover fortalt, at de også udvikler deres egne tekstiler og genbruger mange forskellige materialer. For eksempel har de genanvendt mere end 20 millioner plastikflasker. Vi får også at vide, at firmaet er begyndt at eksportere til USA og en række andre lande, på trods af at firmaet kun har 17 medarbejdere. Ydermere hører vi, at de gerne vil afslutte året med en omsætning på 3,5 millioner euro. Til sidst hører vi om Ecoalfs hovedkontor i Madrid, som er det eneste sted hvor firmaet har en fysisk butik. Her er både butikken og kontoret også lavet af genanvendte og genbrugte materialer.

Temaer

Tekstens overordnede tema er bæredygtig tøjproduktion og firmaet Ecoalf som eksempel på dette. Generelt handler det også om genbrug og genanvendelse af forskellige materialer.

Tekstens formål

Formålet med teksten er at præsentere firmaet Ecoalf og grundlæggerens formål med konceptet. Derudover er formålet nok at gøre opmærksom på hvilke muligheder der er for at genanvende materialer.

Hvordan

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind