Forstå opgaveformuleringen og find dit fokus

På den her side hjælper vi dig med at forstå, hvilke krav opgaveformuleringen stiller til dig i opgaven om skildringer af kvinders livsbetingelser i Det Moderne Gennembrud. Vi viser dig også, hvordan du finder et fokus for din analyserende artikel, så du kan komme godt i gang.

Nærlæs opgaveformuleringen

Jo bedre du forstår opgaveformuleringen, desto bedre kan du gøre det, den beder dig om. Formålet med opgaveformuleringen er, at den giver dig nogle overordnede rammer, som du kan styre efter, når du skal skrive din analyserende artikel. Start derfor med at læse den grundigt:

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger, hvordan kvinders livsbetingelser fremstilles i tekster fra Det Moderne Gennembrud.

I din artikel skal du analysere og fortolke novellen En Historie fra Skumringen (tekst 1a) og på baggrund heraf perspektivere til maleriet Mon han dog ikke skulle komme? (tekst 1b).

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

- at analysere og fortolke forholdet mellem personerne i En historie fra Skumringen (tekst 1a), herunder hvordan komposition og den impressionistiske skrivestil understøtter skildringen af kvinders livsbetingelser

- at inddrage Mon han dog ikke skulle komme? (tekst 1b) i en perspektivering til det overordnede emne for artiklen

- at formidle din tekstforståelse klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning

Sådan læser du opgaveformuleringens krav

Det er i opgaveformuleringens to første underpunkter, du finder de krav til opgaven, som du skal være særligt opmærksom på:

Det første underpunkt beder dig “analys...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind