[9]

Kvantitativ analyse

Her får du den komplette guide til kvantitativ analyse i Samfundsfag og International økonomi. Kvantitativ analyse benytter tal og statistik til at undersøge sammenhænge og beskrive sociale fænomener. Kvantitativ analyse er en del af kvantitativ metode.

Du skal bruge data for at foretage en analyse. Det kan være data fra en spørgeskemaundersøgelse - din egen eller andres - men det kan også være registerdata.

Du kan få brug for kvantitativ analyse i mange situationer, f.eks. til skriftlig eksamen i Samfundsfag eller International økonomi eller når du skal skrive en større opgave, såsom SRP, SSO, SRO og SOP.

Der er mange forskellige kvantitativ analysemetoder. Vi giver dig en grundig gennemgang af:

Hvilken analysemetode du skal bruge afhænger af, hvor mange variable du skal undersøge, hvilken data du har samt hvad du skal bruge analysen til.

Uddrag fra siden "Lineær regression"

R2-værdien er et mål for, hvor stor den lineære regressions forklaringskraft er. Det vil sige, at R2-værdien viser, hvor stor en andel af variationen i den afhængige variabel vi kan forklare med variationen i den uafhængige variabel. R2-værdien varierer mellem 0 og 1. Hvis værdien er 0, så er der ingen sammenhængen mellem den uafhængige og den afhængige variabel, da den uafhængige variabel forklarer 0 % af variationen i den afhængige variabel. Hvis værdien omvendt er 1, så kan den uafhængige variabel forklare 100 % af variationen i den afhængige variabel. Det er dog sjældent, at R2-værdien er 0 eller 1, ofte vil den være et sted imellem. Indenfor samfundsvidenskab er R2-værdier typisk lavere end indenfor naturvidenskab. F.eks. vil en R2-værdi på 0,6 typisk regnes for en stærk sammenhæng indenfor samfundsvidenskab, men ikke nødvendigvis indenfor naturvidenskab...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kvantitativ analyse

[9]
Bedømmelser
 • 05-02-2020
  Givet af 2.g'er på STX
  Super hjælpsom til min SRO
 • 20-05-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 09-05-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 23-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX