Indfaldsvinkler til opgaven

Her giver vi nogle forslag til indfaldsvinkler, som du kan bruge, når du skriver den reflekterende artikel om kunst og litteratur, der udfordrer grænser. Dette emne skal være dit overordnede fokus i opgaven, men man kan undersøge emnet fra mange forskellige vinkler og med vægt på forskellige ting.

Med en indfaldsvinkel på emnet gør du din opgave skarpere og mere fokuseret. Det er en rigtig god ide, for du kan ikke komme ind på alting om emnet og teksterne. En indfaldsvinkel hjælper dig med at sortere og vælge, hvad du vil reflektere over i netop din opgave.

Vinkel 1: Kunst og litteratur, der skaber forandringer i samfundet

En oplagt vinkel på emnet er at fokusere på, hvordan kunst og litteratur kan skabe forandringer i samfundet. Vinklen er god, fordi kunst og litteratur, der udfordrer grænser, som regel er med til at ændre vores holdninger, opfattelser og normer i samfundet.

Uddybning af vinklen:

I denne vinkel kan du bruge tekst 5a, “Frihed er det bedste guld”, til at reflektere over, om tiltag som trigger warning og safe spaces er med til at begrænse kunstens muligheder for at udfordre grænser og skabe forandringer. Er disse tiltag de første sk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind