Kulhydraters funktion

Kulhydrater udgør sammen med proteiner og fedtstoffer de tre makronæringsstoffer i vores kost (eller de energigivende næringsstoffer).…

...

Kulhydrater bruges især som energikilde

Kulhydrater indgår kun i ret lille omfang i opbygningen af kroppen. Kulhydrater er primært en vigtig energikilde. Kulhydrater dækker som regel over halvdelen af menneskers daglige energibehov.…

...

Kulhydrater bruges som oplagsnæring

Kulhydrater bruges også som oplagsnæring. Glykogen er en vigtig type oplagsnæring i menneskers muskler og lever. Glykogen er store kulhydratmolekyler, som kan nedbrydes til glukoseenheder. Glukoseenhederne frigives til blodet og kan derfra optages og forbrændes af kroppens celler. Opbygning og nedbrydning af glykogen regulerer på den måde kroppens blodsukker. 

Læs mere om glykogen og blodsukkerregulering i vores k…

...

Cellulose er et vigtigt kulhydrat i planter

Kulhydrater er et meget mere almindeligt strukturstof i planter end i dyr/mennesker. En stor del af planters cellevæg består af kulhydratet cellulose. Cellulose giver planter deres stive s…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind