Litteraturliste og kildehenvisninger

I din synopsis til eksamen i KS skal du lave kildehenvisninger og litteraturliste. Her ser vi på, hvordan du skal bruge kildehenvisninger i teksten og til sidst opstille en litteraturliste.

Brug parenteser eller fodnoter

Når du citerer eller henviser til bestemte kilder, kan du lave henvisningerne i fodnoter nederst på siden eller som parenteser i selve teksten. Det er en god idé at bruge den indbyggede funktion i Word, som både hjælper dig med at holde styr på kilderne og lader dig oprette en litteraturliste automatisk. 

I vores vejledning om kildehenvisninger og litteraturlister, kan du læse, hvordan du bruger funktionen. Vejledningen giver også en guide til litteraturlister og kilder i Google Docs, hvis det er mere relevant for dig, fx hvis du arbejder i en gruppe, hvor I skriver i et fælles dokument.

Sådan skal henvisningen se ud

Du bør fra starten bestemme dig for en konsekvent måde at lave henvisninger. Hvis din skole stiller bestemte krav, skal du selvfølgelig følge dem. Men der findes to forskellige måder at gøre det på. 

Den numeriske metode

I den numeriske metode skal du give hver af dine kilder et nummer. Den første kilde, du inddrager i din synopsis, skal have nummer 1, den anden nummer 2 osv. Du skal til s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind