Opbygning, længde og tidsforbrug

Struktur

I figuren herunder får du et forslag til opbygningen af din kronik. Som du kan se på figuren anbefaler vi, at du opdeler kronikken i tre dele.

 

 

 

Overskrift og manchet skal du bruge til at gøre din læser interesseret i din kronik. Overskriften skal give udtryk for din kroniks hovedsynspunkt. Manchetten er en fremhævet tekst inden brødteksten i den egentlige kronik. Her skal du på 2-3 linjer sammenfatte problemstillingen og hovedsynspunktet i kronikken.  

Hoveddelen er selve brødteksten i din kronik. Her du skal udfolde din diskussion af emnet og dets problemstillinger på en måde, så du får argumenteret for dit eget synspunkt. Det kan også være en god idé at komme ind på, hvad problemstillingerne får som følger; for mennesker, samfundet eller verden.

I afslutningen skal du formulere dit eget synspunkt præcist og skarpt, samtidigt med at du opfordrer til, at der bliver gjort noget ved problemstillingen.   

Du kan sagtens vælge en anden opbygning af din kronik, end den vi anbefaler. Men hvis du vil sikre dig, at du lever op til kravene, så er vores model et godt udgangspunkt.

Længde

Opgaveformuleringerne giver dig ingen anvisninger på, hvor lang selve kronikken uden metatekst bør være. Men det kan være en god idé at holde dig til omkring 3-4 normalsider af 2400 anslag incl. mellemrum. Det svarer nemlig til en kronik i aviserne, hvor skribenterne skal holde sig omkring 7500 anslag i fx Jyllands Posten og Berlingske Tidende, det svarer til lige over tre ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind