Andre ritualer

Gudstjenesten

I den danske folkekirke holdes der hver søndag formiddag gudstjeneste. Denne kaldes ofte også højmesse. Den ikke blot indeholder ritualer, men er også et ritual i sig selv, idet den følger en nogenlunde fast form. I folkekirken kaldes dette for liturgi. Den almindelige gudstjeneste har en liturgi, og der findes liturgier for dåb, nadver, vielse, konfirmation, skriftemål og begravelse. Liturgierne står også bagest i salmebogen og kan findes på folkekirkens hjemmeside.

Oversigt over højmessens liturgi
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Grundlæggende bygger den danske gudstjeneste på den form for messe, som fandt sted i kirken før reformationen. En af de væsentligste ændringer er, at både salmer og gudstjenestens liturgiske led udføres på dansk.

Skriftemål

Et skriftemål er et ritual, hvor man bekender sine synder og får meddelt Guds tilgivelse (syndsforladelse) via en præst. I den katolske kirke er skriftemålet et af de syv sakramenter, og den troende skal jævnligt gå til skrifte for at få tilgivelse for sine synder. For at få tilgivelsen skal den troende også udføre en bod, som pålægges af præsten, fx bed...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind