Krisekommuni­kation

Her får du hjælp til at skrive en analyserende artikel om krisekommunikation. Opgaven indgik ved skriftlig eksamen i Dansk A på STX 21. maj 2021.  

Din artikel skal analysere, fortolke og vurdere “Mette Frederiksens indledning på pressemøde i Statsministeriet om Corona-virus den 11. marts 2020”. I vurderingen skal du inddrage “H.M. Dronningens tale til befolkningen vedrørende nedlukningen af Danmark under Covid-19 fra 17. marts 2020”. 

Til opgaven er også vedlagt pressefotos fra de to taler. Dem skal du også inddrage i artiklen.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores opgavehjælp:

Talens målgruppe er hele Danmarks befolkning

De usædvanlige omstændigheder betyder også, at Frederiksen taler til en meget bred modtagergruppe, idet hun har brug for at nå ud til hele Danmarks befolkning med sit budskab. 

Selvom statsministeren også holder andre taler, som formelt set har hele befolkningen som målgruppe (fx nytårstalen), så er dette alligevel en unik situation, fordi talen her har en vigtig, praktisk funktion. Det er afgørende for regeringens strategi mod corona-pandemien, at talen når ud til så bred en modtagergruppe som muligt - mens det typisk ikke er nær så afgørende, hvor mange der fx lige ser med til statsministerens nytårstale. 

Samtidig skal Frederiksen ramme en svær balance i sin kommunikation til modtagerne, for hun har brug for at understrege situationens alvor, men hun skal samtidig undgå at skabe decideret panik.  

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Krisekommunikation

[2]
Bedømmelser
  • 19-05-2022
    Givet af Lærerstuderende på 2. år
    Den kan bruges til eksamen, dansk indskoling (sikkert også udskoling) til spørgsmålet mundtlighed, hvor man kan analysere en tale.
  • 10-03-2022
    Givet af HF-elev på 1. år