Krisekommuni­kation

Her får du hjælp til at skrive en analyserende artikel om krisekommunikation. Opgaven indgik ved skriftlig eksamen i Dansk A på STX 21. maj 2021.  

Din artikel skal analysere, fortolke og vurdere “Mette Frederiksens indledning på pressemøde i Statsministeriet om Corona-virus den 11. marts 2020”. I vurderingen skal du inddrage “H.M. Dronningens tale til befolkningen vedrørende nedlukningen af Danmark under Covid-19 fra 17. marts 2020”. 

Til opgaven er også vedlagt pressefotos fra de to taler. Dem skal du også inddrage i artiklen.

Vi er i øjeblikket ved at lave opgavehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med din artikel. Vi tilføjer de resterende sider i opgavehjælpen, så snart de er færdige. 

Du kan også få noget godt ud af vores podcast, hvis du arbejder med teksterne i en anden sammenhæng.

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Hvad er det for en balance, der er mellem appelformerne? Vi har noget logos til at begynde med:

Da jeg stod her i går var 157 danskere smittede med Corona. I dag har vi 514 smittede.Antallet er mere end en ti-dobling siden mandag, hvor tallet var 35 smittede.

Det er tal, hvor man kan se den dramatiske vækst. Så kommer der et afsnit, der handler om Italien. Der havde lige været billeder i tv-nyhederne fra Italien, hvor det hele var gået galt. Det var billeder af folk, der lå syge i gymnastiksale med senge, så langt øjet rakte. Det var billeder af militærlastbiler i kolonner, der kom i nattens mulm og mørke og kørte lig væk. Mette Frederiksen siger så: 

Det er ikke et skræmmebillede. Det er ikke et fantasifuldt udtænkt fremtidsscenarie. Det er virkeligheden i et land…

Det, vil jeg så sige, er rimeligt skræmmende, det hun kommer med her. Så på den ene side, der taler hun til fornuften, på den anden side, der taler hun til angsten. Og man så måske nok, at angsten den vandt lidt, fordi samtlige danske supermarkeder blev bestormet lige efter talen af folk, der ville købe toiletpapir. 

[…]

Hun taler direkte om døden på en helt anden måde, end statsministeren gør. Men der er også mange lighedstegn. Vi ser den samme personifikation af coronavirus. Dronningen kalder det ”en farlig gæst, der spreder som ringe i vandet og det går stærkt”, hvor Mette Frederiksen også taler om coronavirus som en form for fjende, vi må sammen for at bekæmpe. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Krisekommunikation

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.