Kost og sundhed

Biologi C, B og A + Biotek A.

Vores kost skal give kroppen alle de næringsstoffer, den har brug for til at overleve. Næringsstofferne bruges som energikilde til at udføre arbejde og som byggesten, når kroppen skal danne celler eller forskellige stoffer.

Her i kompendiet gennemgår vi, hvad kosten skal indeholde, hvordan en sund kost er sammensat, og hvor mange næringsstoffer vi bør indtage. Du kan også læse om, hvordan kosten nedbrydes og optages under fordøjelsen, og hvordan du analyserer, om din kost har en sund sammensætning.

Her kan du se et uddrag af kompendiets tekst om vitaminers funktion i kroppen:

Vitaminer er organiske molekyler, som kroppen ikke selv kan danne, men som den skal bruge for at kunne udføre en lang række forskellige opgaver. Faktisk er de fleste af kroppens funktioner afhængige af en form for vitaminer for at fungere korrekt. Det gælder f.eks. synet, immunforsvaret, celledelingen og hjernens aktivitet. Du behøver ikke kende til de enkelte vitaminers funktion. Det er dog en god ide at vide, at vitaminer ofte fungerer som såkaldte coenzymer for bestemte enzymer i kroppen. Det betyder, at enzymerne kun kan fungere, hvis...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kost og sundhed

[1]
Bedømmelser
  • 17-03-2021
    Givet af HF-elev på 1. år
    jeg har aldrig i mit liv fået så god hjælp som studienet har at tilbyde