Kommunikation og konflikter

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive en analyserende artikel om kommunikation og konflikter. Opgaven indgik som Opgave 1 til skriftlig eksamen i Dansk A på HF fra den 21. maj 2021. Den tager udgangspunkt i Thomas Korsgaards novelle “Lasagne” (2019).

Den analyserende artikel går ud på at lave en analyse og fortolkning af relationen og konflikterne mellem personerne i “Lasagne” med fokus på deres kommunikation, handlinger og adfærd. 

Udover analysen og fortolkningen indeholder opgavehjælpen et resumé af novellen samt arbejdsspørgsmål til at få hul på din analyse. Vi guider dig til at forstå opgaveformuleringens krav og perspektivere til det overordnede emne ved at inddrage andre eksempler fra fx litteratur, film eller artikler.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores opgavehjælp:

Laura er splittet mellem Rasmus og Daniel

Laura bliver på mange måder fanget mellem sin relation til Rasmus og sin relation til Daniel. Dog er hun hurtig til at vælge Daniel, når der er optræk til uenighed. Det ser vi fx, da Rasmus foreslår et glas vin til lasagnen:

”Skal vi have et glas vin?” spørger Rasmus. ”Jeg har taget en flaske med.” 
”Ellers tak,” siger Daniel og vender sig. ”Jeg skal tidligt op i morgen.” 
”Heller ikke mig,” siger Laura hurtigt. 
”Det er ellers en rigtig god Merlot,” siger Rasmus og håber, de vil spørge lidt ind til vinen. (l. 86-90)

Daniel afviser Rasmus’ gave, og Laura vælger “hurtigt” at gøre som sin kæreste. Det antyder, at hun ved, han ville blive sur, hvis hun opførte sig, som hun plejede med Rasmus, og slog sig løs. Vi ser altså en mere underdanig udgave af Laura, sammenlignet med den rebelske Laura i fortiden, der højlydt protesterede over enhver uretfærdighed.

Laura har dog ikke kun ændret sig, fordi hun frygter kærestens eventuelle vrede. Daniels værdier lader nemlig til at have smittet af på hende, så hun nu foretrækker hjemlig hygge og fornuftige sengetider med kæresten. Selv når hun får sin gamle ven på besøg. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kommunikation og konflikter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.