Perspektivering og vurdering

Hvad skal du skrive om i din perspektivering?

I opgaveformuleringen til den analyserende artikel om klima og kommunikation får du besked på at lave en perspektivering til det overordnede emne. Her skal du inddrage den supplerende tekst Klimastrejke og vurdere, hvad mediet betyder for formidling af budskabet. 

Du skal være opmærksom på, at det overordnede emne ikke er klimaforandringer, men måder at påvirke på i klimadebatten. Det skal du altså have fokus på, når du skriver din perspektivering. Herunder giver vi dig nogle forslag til, hvordan du kan gribe det an.

To forskellige måder at påvirke

Ved at skrive et debatindlæg til en avis, deltager Jacob Skyggebjerg i den offentlige debat på en traditionel måde. På avisernes debatsider får en skribent adgang til avisens læsere og kan på den måde forsøge at påvirke dem. Skyggebjerg har brugt nogle virkemidler i debatindlægget, som vi normalt forbinder med humor. Det kan være med til at øge chancen for, at modtagerne lægger mærke til indlægget og læser det. Men som vi har været inde på i fortolkningen, så er indlægget meget ensidigt negativt, både i sin kritik af politikerne og i dets fremstilling af klimaforandringerne.

Michael Schøts videoklip repræsenterer en anden måde at deltage i debatten. Schøt fremhæver politikerne og den ældre generation som hyklere, men bruger samtidigt kropssprog, overdrivelser og ironi til at gøre budskabet sjovt. Han frems...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind