Synspunkter

Der er mange synspunkter i Jacob Skyggebjergs debatindlæg “’FUCK YOU’ til Moder Natur: Vi ses på Mars, når klimaet går amok og lokummet eksploderer”, som du kan komme ind på i din analyserende artikel. Her har vi fremhævet de mest centrale af synspunkterne, som har det tilfælles, at de handler om Skyggebjergs holdninger til klimaforandringer.

Almindelige mennesker gider ikke at handle

Det første synspunkt handler om almindelige menneskers holdning til klimaforandringer. Skyggebjerg mener, at de generelt bare ignorer dem og fortsætter, som om intet var hændt:

Apokalypsen er over os. Der er ingen fremtid, og fortiden vil også forsvinde. Det ved vi alle sammen godt, men vi gider sgu ikke gøre noget ved det. Det er for besværligt. Jaja, klap lige hesten, lad os nu se, om det går så galt, siger vi, og gør os det mere mageligt, skåler lidt i bobler og snakker lidt om vejret.

Skyggebjerg giver her et billede af nogle mennesker, som er overfladiske og magelige. Han gentager det lidt senere i indlægget, hvor han taler om, at alle bare “fester videre”. Han skriver også, at folk er mere optaget af økonomien end klimaet.

Politikerne mangler

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind