Appelformer

Jacob Skyggebjergs debatindlæg, “‘FUCK YOU’ til Moder Natur: Vi ses på Mars, når klimaet går amok og lokummet eksploderer”, er overvejende baseret på patos-appel, hvor han taler til modtagerens følelser. Der er dog også enkelte elementer af logos, der appellerer til fornuften, og etos, der forsøger at opbygge afsenderens troværdighed. 

Patos

Skyggebjergs debatindlæg gør meget ud af at appellere til læsernes følelser. Det sker især i hans fremstilling af politikere og i hans fremstilling af klimaforandringernes konsekvenser.

Fremstillingen af klimakatastrofen appellerer til patos

Jacob Skyggebjerg tegner et meget konkret billede af klimaforandringernes konsekvenser, som appellerer stærkt til vores følelser: 

storbyer oversvømmes, hele lande drives på flugt fra tørke, og isbjørnene æder deres egne unger. Isen smelter i Sibirien og miltbrandbakterier og andre sygdomme vrimler frem af deres dvale

Her giver Skyggebjerg nogle meget konkrete eksempler på, hvordan vi allerede nu mærker effekterne af klimaændringerne. Samtidigt tegner han en fremtid, hvor farlige sygdomme vil tø op sammen med isen. 

Han fremstiller på den måde verdens tilstand, som om den allerede er i midt i en forfærdelig og total undergang. Det appellerer generelt til vores følelser, fordi vi kan se tingene for os. Især billedet af isbjørnene, som må spise deres egne unger, er meget effektfuldt og skræmmende.  

Han lægger yderligere til denne ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind